İFTAR SEVİNCİ YAYLA MAHALLESİ'NE TAŞINDI

Ramazan'ın huzur ve bereketini Keçiörenliler ile birlikte paylaşan Keçiören Belediyesi, Yayla Mahallesi'nde kurduğu iftar sofrasında tüm mahalleyi biraraya getirdi.

Belediye Haberleri 30.07.2013 13:45:36 0
İFTAR SEVİNCİ YAYLA MAHALLESİ

Ramazan’ın huzur ve bereketini Keçiörenliler ile birlikte paylaşan Keçiören Belediyesi, Yayla Mahallesi’nde kurduğu iftar sofrasında tüm mahalleyi biraraya getirdi.

AK Parti Ankara İl Koordinatörü ve Sakarya eski Milletvekili Recep Yıldırım ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, Şinasi İlköğretim Okulu Bahçesi’nde düzenlenen Yayla Mahallesi İftarı’nın konukları arasındaydı. İftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmaya, tutulan oruçların Cenab-ı Allah tarafından kabul edilmesi duasıyla başlayan Mustafa Ak, Ramazan’ın kardeşlik, paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı.

AÇ OLANIN HALİNDEN ANLAMALIYIZ 

Belediye olarak yardıma ihtiyaç duyanlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Ak, “Bu ayda aç olanın halinden anlamamız lazım. Bugün bu iftar yerinde komşularınızla, akrabalarınızla güzel bir iftar yaptınız. Ramazan ayını ruhuna uygun yaşamaya ve yaşatmaya gayret edelim. Vermiş olduğumuz iftarlarda bize şöyle diyenler var. ‘Aynı apartmanda oturduğumuz halde biz hiç komşumuz ile biraraya gelememiştik.’ Şehir hayatı zordur, bu yüzden hiç kapısını çalamadığımız komşular var. Ama sebep ne olursa olsun komşularımızı ziyaret etmeyi ihmal etmeyelim. Hal hatırlarını sorup komşularımızla ilgilenelim” dedi.

DUALAR SURİYE VE MISIR İÇİN 

Ramazan ayı boyunca Keçiören’deki on iki ayrı mahallede iftar verdiklerini anlatan Başkan Ak, “Zengini fakiri yaşlısı genci kadını erkeği bir sofrada buluşturup iftar sevincine ortak ediyoruz. Sınırlarımızın ötesindeki kardeşlerimizi de Keçiören’de misafir ediyoruz. Sınırları aşan bir kardeşlik sergiliyoruz” diye konuştu. Başkan Ak, Türkiye’nin Ramazan’ı huzur içinde yaşadığını, fakat bazı Müslüman ülkelerde bir lokma ekmeğe muhtaç kardeşlerimiz olduğunu söylerken şu mesajları verdi: “Suriye’de ve Mısır’daki Müslüman kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşamaları için bizler burada en azından dua edelim. Keçiören’de huzur, birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Bu iftarda da bu huzuru, kardeşliği, birlikteliği görüyorum. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gece’nizi şimdiden kutluyorum. Bayramı bayram tadında geçirmeniz dileğiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

“Mahallerde İftar Var” programı, Bezm-i Safa Müzik Topluluğu’nun tasavvuf musikisi eserleri ve ilahilerden oluşan konseriyle devam etti. Konserin ardından sahnelenen kukla, animasyon ve jonglör gösterileri Keçiörenlilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Programda çocuklara yönelik renkli yarışmalar da düzenlenirken, kazananlara çeşitli ödüller verildi.


31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10895,2%1,45
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,98% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2502,96% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,00